Το Γαλαξίδι

Το αρχοντικό – γραφικό – περήφανο Γαλαξείδι είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Οιάνθεια. Η ναυτική πολιτεία που σέρνει πίσω της 4.000 χρόνων ιστορική διαδρομή με κορύφωση τον αγώνα του ’21, γνώρισε κατά καιρούς πολλές επιδρομές κατακτητών (Σλάβους, Φράγκους, Καταλανούς, Ιππότες της Ρόδου, Τούρκους Πειρατές), αλλά άντεξε στον χρόνο και σήμερα είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα της Ελλάδας.

Τα ιστιοφόρα του που έσκιζαν τις θάλασσες πριν την ατμοπλοΐα, ήταν παλαιότερα η πρώτη ναυτική δύναμη. Σήμερα, το Γαλαξείδι είναι ένα από τους ομορφότερους οικισμούς στην Ελλάδα σχεδόν ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό. Μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο και το Ιστορικό Ναυτικό Μουσείο.

Το Γαλαξείδι έχει καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια και κτίρια, υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, το φημισμένο άλσος για περίπατο και το μικρό γραφικό λιμάνι που χρησιμοποιείται από μικρά αλιευτικά σκάφη και σκάφη αναψυχής και περιβάλλεται από θαυμάσια εστιατόρια και μπαράκια.

Το Γαλαξείδι είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όσους επίσης θέλουν να επισκεφτούν τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και μπορεί κανείς να τον επισκεφθεί με ΙΧ, ταξί ή λεωφορείο του τοπικού ΚΤΕΛ.

Οι Δελφοί

Μετά την Ακρόπολη των Αθηνών, οι ΔΕΛΦΟΙ είναι ο πιο δημοφιλής αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας. Η επίσκεψη στους Δελφούς είναι ενταγμένη σε κάθε τουριστικό πρόγραμμα και μια δημοφιλής ημερήσια εκδρομή από την Αθήνα.

Χτισμένοι στις πλαγιές του Παρνασσού μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, ο χώρος εμπνέει και σήμερα το ίδιο δέος που ενέπνεε και δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν. Μοναδικά μαγευτική είναι και η θαυμάσια θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και στον υπέροχο αρχαίο ελαιώνα του Δελφικού τοπίου.

Οι Δελφοί είναι η περιοχή του ιερού και του μαντείου του Απόλλωνα, ο σημαντικότερος ιερό χώρο της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει επίσης το συναρπαστικό Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Οι Δελφοί κατά την αρχαιότητα θεωρούνταν το κέντρο του τότε γνωστού κόσμου, ο ομφαλός της γής, ο τόπος όπου συναντήθηκαν ο ουρανός και η γη.