10 ελληνικά ξενοδοχεία με υπέροχο πρωινό – Ζεστές πίτες, χειροποίητες μαρμελάδες

20 Φεβρουαρίου, 2023 By

Όλο και περισσότερα καταλύματα στην Ελλάδα επενδύουν στο ελληνικό πρωινό των αυθεντικών γεύσεων.

Μία από τις πιο γνωστές παροιμοιώδεις ελληνικές φράσεις λέει ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Για όσους το ταξίδι είναι συνδεμένο (και) με γαστρονομικές αναζητήσεις, μπορεί σίγουρα να ειπωθεί ότι «η καλή μέρα φαίνεται από το πρωϊνό». Είναι σίγουρα ευχάριστο ότι όλο και περισσότερα καταλύματα, είτε μιλάμε για παραδοσιακούς ορεινούς ξενώνες, είτε για bοutique resorts, επενδύουν στο πρωινό με αυθεντικές γεύσεις και όχι τυποποιημένες επιλογές, για να ικανοποιήσουν τους φιλοξενούμενούς τους.

Τα καταλύματα στη λίστα που ακολουθεί, προσφέρουν ένα πρωινό γεύμα τόσο γευστικό που θα το εντάξετε στις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις. Ο εφετινός χειμώνας, που μέχρι στιγμής είναι ήπιος, ενδείκνυται για δραστηριότητες όπως πεζοπορία ή ορεινή ποδηλασία: καλό θα είναι να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα πλήρες γεύμα που θα σας χαρίσει ενέργεια για ώρες. Το πρωϊνό στα καταλύματα που προτείνονται παρακάτω έχει ως βάση τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με προτεραιότητα στην πρώτη ύλη, κάποιες φορές με μοντέρνα twist.

Grand Forest Metsovo, Mέτσοβο

Aristi Mountain Resort

Kyrimai, Γερολιμένας Μάνης

Πύρρειον Boutique Hotel

Mυλωνάς, Αράχωβα

Κritsa Gastronomy Hotel, Πορταριά

Ganimede

Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Ένα ξενοδοχείο που στεγάζεται σε ένα πρώην καπετανόσπιτο και το οποίο έχει καταφέρει να γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα χάρη στο πρωινό του το οποίο μπορούν να απολαύσουν και επισκέπτες που μένουν σε άλλα καταλύματα της παραλιακής πόλης της Φωκίδας. Η ιδιοκτήτρια Χρυσούλα Παπαλέξη δίνει στους επισκέπτες της μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας σερβίροντας μαρμελάδες, δικής της παραγωγής, ντόπια τυριά, κέικ, φρέσκους χυμούς και άλλα γλυκά.

Στο φούρνο του Γανυμήδη ψήνονται καθημερινά πίτες με φύλο που ανοίγεται το ίδιο πρωί, άλλωστε η Ρούμελη είναι μια περιοχή που φημίζεται για τις πίτες της. Η καρυδόπιτα, η πορτοκαλόπιτα και το γαλακτομπούρεκο γίνονται με παραδοσιακές συνταγές. Αν θέλετε μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς μαθήματα ελληνικής κουζίνας με πίτες και άλλες παραδοσιακές συνταγές.

Ganimede

Villa Vager, Λεβίδι, Αρκαδία

Boutique Hotel Skamnos, Αράχωβα

Rouista Tzoumerka Resort, Βουλγαρέλι

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό άρθρο στο travel.gr . . .