Το Γαλαξείδι

Γαλαξείδι και Δελφοί

Το αρχοντικό Γαλαξείδι είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Οιάνθεια πάντα γραφικό και περήφανο. Η ναυτική πολιτεία σέρνει πίσω της μια ιστορική διαδρομή 4.000 χρόνων με κορύφωση τον αγώνα του ’21.

Το Γαλαξείδι γνώρισε κατά καιρούς πολλές επιδρομές κατακτητών (Σλάβους, Φράγκους, Καταλανούς, Ιππότες της Ρόδου, Τούρκους Πειρατές), άντεξε στο χρόνο και σήμερα είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα της Ελλάδας.

Το Γαλαξείδι ήταν η πρώτη ναυτική δύναμη πριν την ατμοπλοΐα.

Σήμερα, το Γαλαξείδι, σχεδόν ανέγγιχτο από το μαζικό τουρισμό, είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς στην Ελλάδα.

Μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε στο Γαλαξείδι είναι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο και το Ιστορικό Ναυτικό Μουσείο.

Το Γαλαξείδι έχει καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια και κτίρια, και υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Ακόμα μία πολύ ωραία εμπειρία είναι το φημισμένο άλσος για περίπατο. Μην παραλείψετε το μικρό γραφικό λιμάνι που χρησιμοποιείται από μικρά αλιευτικά σκάφη και σκάφη αναψυχής καθώς και θαυμάσια εστιατόρια και μπαράκια.

Είναι μια άριστη επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφτούν τον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Μπορεί κανείς να τον επισκεφθεί με Ι.Χ., ταξί ή λεωφορείο του τοπικού ΚΤΕΛ.

Οι Δελφοί

Μετά την Ακρόπολη των Αθηνών, οι Δελφοί είναι ο πιο δημοφιλής αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας.

Η επίσκεψη στους Δελφούς είναι ενταγμένη σε κάθε τουριστικό πρόγραμμα και μια δημοφιλής ημερήσια εκδρομή από την Αθήνα.

Χτισμένοι στις πλαγιές του Παρνασσού μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, ο χώρος εμπνέει το ίδιο δέος που ενέπνεε δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν. Μαγευτική είναι και η θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και στον υπέροχο αρχαίο ελαιώνα του Δελφικού τοπίου.

Οι Δελφοί είναι η περιοχή του ιερού και του μαντείου του Απόλλωνα.

Θεωρείται ο σημαντικότερος ιερός χώρος της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει και το συναρπαστικό Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Οι Δελφοί κατά την αρχαιότητα θεωρούνταν το κέντρο του τότε γνωστού κόσμου. O ομφαλός της γης, ο τόπος όπου συναντήθηκαν ο ουρανός και η γη.