Το Ελληνικό Πρωινό του Γανυμήδη

Το διάσημο πρωινό του Γανυμήδη έχει ταυτιστεί από το 1966 με το Γαλαξείδι, τη σπιτική γεύση και την μοναδική αυθεντική Ελληνική φιλοξενία.

Αγαπημένοι μας φίλοι, παλιοί και νέοι, μας χάρισαν απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια τη προτίμησή τους για το μοναδικό πρωινό μας, επισκέπτοντάς μας ξανά και ξανά, γράφοντας όμορφα σχόλια και συστήνοντας τον χώρο μας σε γνωστούς και φίλους.
Τον Απρίλιο του 2014, επίσημα πλέον, ο Γανυμήδης και το πρωινό του διακρίθηκαν με τον τίτλο  «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό Φωκίδας«  (leader) από τον αρμόδιο φορέα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Τα υπέροχα πρωινά του Γανυμήδη έγιναν γρήγορα γνωστά σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναδεικνύοντας έτσι όχι μόνο το ξενοδοχείο το ίδιο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας. Με τη πλούσια «κληρονομιά» απο τις συνταγές και τα μικρά μυστικά του Brunello Perocco συνεχίσαμε το δύσκολο έργο με πολύ αγάπη και ζήλο για δημιουργικές γεύσεις.

Είναι μαγικό να ονειρεύεσαι το πρωινό μας !

Με σεβασμό στη φήμη των προκατόχων αφοσιωθήκαμε στο πρωινό μας εμπλουτίζοντάς το με νέες μοναδικές γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές κρατώντας όμως πάντα αναλλοίωτες τις πρωτοπόρες για την εποχή τους γεύσεις. Προσθέσαμε γαλαξειδιώτικες συνταγές που διδαχθήκαμε από γενιά σε γενιά δίνοντας στο πρωινό μας μια άλλη γευστική διάσταση.

Όλα είναι σπιτικά και η εμπειρία ξεχωριστή. Είναι οι υπέροχες εκείνες μυρωδιές που αγκαλιάζουν γλυκά τον επισκέπτη, το άνοιγμα του χειροποίητου φύλλου, η παρασκευή της χειροποίητης σπανακόπιτας, της τυρόπιτας ή της γλυκιάς μπουγάτσας, που σου θυμίζουν γνώριμες γεύσεις των παιδικών σου χρόνων. Τα φρέσκα βιολογικά μας φρούτα κόβονται απο τα δέντρα της οικογένειάς μας που λούζονται στο φώς της Μεσογείου.

Πίτες αλμυρές και γλυκές ζυμώνονται παρουσία του επισκέπτη, τα φρούτα κόβονται στην ανοιχτή κουζίνα μας και οι μαρμελάδες  παρασκευάζονται όλη την ημέρα ξανά και ξανά μπροστά στα μάτια σας για να γεμίσουν τα καλαίσθητα γυάλινα βαζάκια με τις κομψές ετικέτες. Η συνταγή της γλυκιάς επιτυχίας είναι τα φρέσκα ώριμα φρούτα,  ο σεβασμός στον επισκέπτη, η αγάπη και το μεράκι της Χρυσούλας.

Κάθε πρωί η Χρυσούλα σε περιμένει στην υπέροχη μυρωδική κουζίνα της !  Εκλεκτό τσάι, καφές, φρέσκο γάλα, σπιτικές μαρμελάδες φράουλα, ροδάκινο, αχλάδι, σύκο, βερύκοκο, περγαμόντο, βατόμουρο, μανταρίνι, δαμάσκηνο, βερίκοκο, πορτοκάλι, κορόμηλο, νεράτζι  και μαρμελάδα με 3 σπεριδοειδή, υπέροχα γλυκά του κουταλιού, χειροποίητες πίτες, αυγόπιτα, σπανακόπιτα, γαλατόπιτα, τηγανίτες, γευστικά αλλαντικά, φρέσκα αυγά, ντόπια τυριά, διιάφορα πατέ, chutney, φρέσκα γαλακτοκομικά προιόντα, φρούτα & λαχανικά και φυσικά φρεσκοστιμένος χυμός πορτοκάλι και  απίθανα κουλουράκια, μυρωδάτο τσουρέκι, νόστιμα κέικ, κριτσίνια, φρυγανιές  & ζεστό φρέσκο ψωμί – χωριάτικο, προζύμι & ολικής αλέσεως – απο τον οικογειακό παραδοσιακό φούρνο ΠΑΠΑΛΕΞΗ στη πλατεία.

Από το τραπέζι του Γανυμήδη δεν θα μπορούσε να λείψει η μοναδική γεύση που έχει γράψει και αυτή την δική της ιστορία  η βελούδινη  ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ συνδυασμένη με το ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ .

Βιολογικές ελιές, παρθένο λάδι, κρασί και σταφύλια απο τους αμπελώνες της ορεινής Παρνασσίδας. Αγνό μέλι απο τους μελισσοκόμους μας, μέλι απο άνθη, έλατο, θυμάρι. Κυρήθρα & παστέλι.

Κάθε πρωί η Χρυσούλα είναι εκεί !

Το βραβευμένο πρωινό μας σερβίρεται όλο το χρόνο στον ειδικά διαμορφωμένο & με τον κατάλληλο κλιματισμό για όλες τις εποχές, εξωτερικό χώρο, την ηλιόλουστη παλιά ειδυλλιακή αυλή του ξενοδοχείου μας. Τον Χειμώνα μπορείτε να απολαύσετε το υπέροχο πρωινό μας παρέα με το αναμμένο τζάκι & υπέροχες σπιτικές μυρωδιές. Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι είναι ο ανθισμένος γοητευτικός τόπος για να δοκιμάσετε τα χειροποιητα λικέρ  μας παρέα με ένα καλό βιβλίο και το Φθινόπωρο ίσως να είναι η ιδανική εποχή για να γράψετε στο κήπο μας τη καινούργια σας ποιητική συλλογή !

Είναι μαγικό να ονειρεύεσαι !

Το διάσημο πρωινό του Γανυμήδη παρουσιάστηκε στο κοινό μέσα απο πολλές & αγαπημένες τηλεοπτικές παραγωγές όπως η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά “Chef στον αέρα” και οι σειρές  “Τα γυρίσματα” & “Νηστικοί Πράκτορες”. Μαγειρέψαμε με γνωστούς δημοσιογράφους όπως τον Δ. Γιατζόγλου, τον Θ. Πάτρα, την Ε. Ψυχούλη, τον Αλ. Παπανδρέου & ανταλλάξαμε gourmet ιδέες με φημισμένους chef που μας επισκέφτηκαν, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο Paolo Sari. Τo βραβευμένο πρωινό μας φιλοξενήθηκε σε ειδικά αφιερώματα στον ελληνικό και ξένο τύπο, όπως «Odyssey, «National Geographic Traveller», «NewYorkTimes», «Venere», «Voyager», «Passport», «Ciao», «ΒΗΜΑ Gourmet», «Τηλέραμα», «Αθηνόραμα», «Η Καθημερινή», «Έθνος» και πολλά άλλα. Ξένοι διεθνείς αλλά  και Ελληνικοί τουριστικοί οδηγοί , όπως οι πασίγνωστοι έγκυροι οδηγοί  “Lonely Planet” και “The Good Hotel Guide” μας κατατάσσουν πάντα στην πρώτη θέση για την εξαιρετική δουλειά μας εδώ και δεκαετίες.

Παραδοσιακός φούρνος

Κάθε μέρα, απο το 1965, στις 6.00 το πρωί, βγαίνουν τα πρώτα μοσχοβολιστά αχνιστά τσουρέκια του Κώστα & του Γιώργου Παπαλέξη στον οικογενειακό φούρνο στη μικρή πλατεία λίγα τετράγωνα πιο κάτω.

Η Χρυσούλα ετοιμάζει στο ξενοδοχείο τα πρωινά και στολίζει τα υπέροχα τραπέζια της με ότι χρειάζεται για να συμπληρώσει με ζεστό φρέσκο σπιτικό ψωμί, χωριάτικο, προζύμι & ολικής άλεσης.

Στον φούρνο, ο Κώστας και ο Γιώργος, ετοιμάζουν τα καλάθια με τα γευστικά κριτσίνια, τις φρυγανιές, τα κουλουράκια & τα απίθανα κέικ σοκολάτα.