Recipe Book
Στο βιβλίο θα βρείτε συνταγές από τα μαθήματα μαγειρικής που γίνονται στον χώρο του Γανυμήδη!
«Γεύσεις» Γανυμήδη
Η εμπειρία διαμονής στο ξενοδοχείο Γανυμήδης, το επικό και πολυβραβευμένο πρωινό, τα μαθήματα μαγειρικής, που αφορούν κυρίως τη γένεση της αρχέγονης πίτας, αλλά και η πλούσια γαστρονομική ταυτότητα του Γαλαξιδιού ήταν ο λόγος της δημιουργίας του βιβλίου «Γεύσεις» Γανυμήδη στα Ελληνικά και Let΄s taste Ganimede στα Αγγλικά, που μόλις εκδόθηκε.
Με τη δημιουργία αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας έκδοσης 130 σελίδων, σας προκαλούμε σε ένα ταξίδι γνωριμίας του Γανυμήδη και του Γαλαξιδιού, μέσα από 198 φωτογραφίες, συνταγές της Χρυσούλας και κείμενα.
Το ταξίδι για να είναι ρεαλιστικό και πρωτότυπο, οι 50 γευστικές δημιουργίες της Χρυσούλας και της οικογένειάς της φωτογραφήθηκαν στη φύση του Γαλαξιδιού.
Το ταξίδι μέχρι την έκδοση του βιβλίου είχε διάρκεια ενός χρόνου, το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο αφού ήθελε επιμονή και πάθος όμως το όνειρό της ξενοδόχου Χρυσούλας Παπαλέξη και της Σίσσυ Νίκα, διακεκριμένης δημοσιογράφου γαστρονομίας και πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Δύο κυρίες της γαστρονομίας ένωσαν τις δυνάμεις τους, η μια μαγείρευε και δημιουργούσε συνταγές και η δεύτερη τις κατέγραφε, τις φωτογράφιζε και είχε την ευθύνη της συγγραφής και της επιμέλειας του βιβλίου, και στις δύο γλώσσες.
Στόχος της έκδοσης είναι η ανάδειξη της «γαστρονομικής ταυτότητας» του Γανυμήδη.
Στο βιβλίο έχουν καταγραφεί όλες οι συνταγές των γευστικών δημιουργιών που προσφέρονται στο επικό πρωινό, καθώς και οι συνταγές από τις απίθανες πίτες, τα γλυκά της, αλλά και οι παραδοσιακές γεύσεις του Γαλαξιδιού.
Πολλοί δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ασχολήθηκαν με το «φαινόμενο Γανυμήδης» αφού η συνεχής προσπάθεια της οικογενείας του Κώστα Παπαλέξη, για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς είναι εντυπωσιακή.
Το πρωινό του Γανυμήδη είναι καμωμένο με την αγάπη, τη φαντασία και το μεράκι της Χρυσούλας και της οικογένειάς της, που γνωρίζουν την τέχνη της φιλοξενίας και την υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο. Στην ολάνθιστη αυλή σερβίρεται 54 χρόνια τώρα το περίφημο πρωινό του Γανυμήδη, που έχει ταυτιστεί με τη γαλαξιδιώτικη φιλοξενία.
Η Χρυσούλα ανοίγει αέρινα φύλλα στο λεπτό και μυεί στα μυστικά της πίτας και της ελληνικής γαστρονομίας τους φιλοξενούμενούς της.
Η ατμοσφαιρική ναυτική πολιτεία έζησε λαμπρές ημέρες του περασμένους αιώνες, αφού τα καράβια της με θαρραλέους καραβοκύρηδες διαφέντευαν τα πελάγη. Έτσι οι επιρροές και στη γαστρονομία πολλές και ενδιαφέρουσες από όλη την Ευρώπη.
Με οδηγό τις γεύσεις του βιβλίου θα μπορέσετε να τις ετοιμάσετε και εσείς στα σπίτι και έτσι θα ξυπνήσουν νοσταλγικά οι αναμνήσεις σας από το Γαλαξίδι, του Γανυμήδη.
Αν πάλι δεν έχετε επισκεφθεί τον Γανυμήδη, το βιβλίο με τις απίθανες γεύσεις θα σας ταξιδεύσει μέχρι το Γαλαξίδι.
Πάντως η διαμονή στο αρχοντικό Γανυμήδης είναι βιωματική εμπειρία, που γεννά ανεξίτηλες αναμνήσεις που αξίζει να χαρίσετε στον εαυτό σας και τους ανθρώπους σας.
Πληροφορίες: Για την απόκτηση του βιβλίου απευθυνθείτε στη Reception.
