Διαμονή στο Γαλαξείδι

10 Φεβρουαρίου, 2022 By

Ξέρετε ποια είναι η παγίδα του να είσαι travel blogger; Ότι συνειδητοποιείς πως τελικά δεν ξεκουράζεσαι σε κανένα ταξίδι, ειδικά όταν είναι ένας καινούργιος προορισμός. Ωστόσο φέτος υπήρχε για εμάς μία εξαίρεση και αυτή ήταν το ταξίδι μας στο Γαλαξείδι. Είχα πολύ καιρό να χαλαρώσω… και να ξεκουραστώ μην σας πω. Αυτή η μικρή και όμορφη πόλη μας πρόσφερε γαλήνη, χαλάρωση, ομορφιά, οικογενειακές βόλτες και ηλιόλουστα καφεδάκια. Πώς λοιπόν να μην την αγαπήσω και να θέλω να επιστρέψω εκεί σύντομα. Αλήθεια εσείς έχετε πάει ποτέ οικογενειακό ταξίδι στο Γαλαξείδι; Αν όχι, τότε ελάτε μια βόλτα μαζί μας μέσα από το φωτογραφικό υλικό και τις πληροφορίες που θα διαβάσετε παρακάτω.

Δείτε όλο το σχετικό άρθρο στο ΑΝΘΟΜΕΛΙ . . . Callie, Author at Anthomeli

Δείτε μερικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από το άρθρο . . .

ΑΝΘΟΜΕΛΙ

Το μαγευτικό Γαλαξίδι

Το Γαλαξείδι θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή με τα μεγάλα και επιβλητικά του σπίτια. Καπετανόσπιτα που θυμίζουν τις δόξες που έζησε η πόλη αυτή στο παρελθόν. Όμως ευτυχώς δεν είναι μόνο τα «πλούσια» σπίτια που διακρίνονται αλλά σχεδόν όλα τα σπίτια της περιοχής. Παλιές κατοικίες μεν που διατηρούνται, με τη βοήθεια των κατοίκων, σε άριστη κατάσταση και έχουν μια ομορφιά και γραφικότητα που θα σας κάνει να χαθείτε στα στενά της πόλης και να μην θέλετε να βγείτε. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι από τους λίγους καλοδιατηρημένους οικισμούς της Ελλάδας. Εμείς φυσικά δεν παραλείψαμε να περπατήσουμε στα στενά της πόλης, και έχοντας και ως σύμμαχο τον καιρό, να απολαύσαμε ακόμα και τις μικρές ανηφοριές. Βγήκαμε φωτογραφίες, επισκεφτήκαμε το Ναυτικό Μουσείο, ήπιαμε τον καφέ μας και απολαύσαμε από ψηλά τη θέα της πόλης.

Info: Μπορείτε επίσης να δείτε το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης (το οποίο εμείς δεν είδαμε γιατί όσο κι αν ψάξαμε δεν καταφέραμε να οδηγηθούμε εκεί (κάποια ταμπέλα έλειπε, χεχε!)

To βράδυ αυτή η πόλη είναι εξίσου μαγική καθώς τα φώτα μπροστά από το υπέροχα ανθισμένο άλσος δημιουργούν υπέροχους φωτισμούς στην θάλασσα. Φυσικά οι επιλογές σας όσον αφορά στο φαγητό είναι πολλές. Εμείς επιλέξαμε τον “Σκελετόβραχο” και δεν μείναμε καθόλου δυσαρεστημένοι! Μην παραλείψετε να ψάξετε και τις χήνες-μασκότ της πόλης αλλά μην τις πλησιάσετε και πολύ γιατί είναι ατρόμητες, χεχε!

Διαμονή

Ganimede

Και φυσικά στο Γαλαξείδι ξέρετε που θα μείνετε γιατί μας εμπιστεύεστε και το ξέρουμε! Ganimede Hotel για ήρεμες, χαλαρές και συγχρόνως μέσα στη δράση διακοπές. Το αγαπημένο μας ξενοδοχείo βρίσκεται λίγο μέτρα από το λιμάνι Πέρα Πάντα και τις ταβέρνες και έτσι μένοντας εκεί είστε ετοιμοπόλεμοι για καφέ, φαγητό και βόλτες. Όμως το σημαντικότερο απ’ όλα δεν είναι η τοποθεσία τους αλλά το πρωινό του (εντάξει και τα δωμάτια είναι τέλεια και μάλιστα πολλά από αυτά βρίσκονται υπό ανακαίνιση!)

Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό Φωκίδος και η Χρυσούλα με την ομάδα της ετοιμάζει κάθε μέρα διαφορετικά χειροποίητα εδέσματα που έρχονται στο τραπέζι σας και να είστε σίγουροι ότι θα σας κάνουν να ξαναφάτε πάλι το βράδυ και όχι το μεσημέρι όπως συνηθίζουμε στην Ελλάδα!

Η φιλοξενία, τα άνετα δωμάτια (οικογενειακά και για ζευγάρια), το φανταστικό πρωινό, η τοποθεσία, η γεμάτη πράσινο αυλή και τα ζεστά χαμόγελα θα σας κάνουν σίγουρα να επιστρέψετε στο Γαλαξείδι.

Δείτε εδώ όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου Ganimede . . .