Το Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο Γανυμήδης στο Γαλαξίδι!

Το ξενοδοχείο Γανυμήδης βρίσκεται σε ένα ήσυχο μέρος στο κέντρο του Γαλαξειδίου, 5 μόλις λεπτά από το φημισμένο γραφικό λιμανάκι του  με τα υπέροχα χρωματιστά νεοκλασικά, τα παραδοσιακά μαγαζιά και τα γεμάτα κόσμο πανέμορφα καφέ & εστιατόρια. Είναι ένα καπετανόσπιτο του 19ου αιώνα με μια ειδυλλιακή αυλή.

Το 2003 ο Κώστας & η Χρυσούλα Παπαλέξη ανέλαβαν το ξενοδοχείο Γανυμήδης από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, τον Bruno Perrocco, ο οποίος πρόσφερε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες από το 1966. Η Χρυσούλα συνέχισε την παράδοση, προσφέροντας σπιτικές μαρμελάδες και chutney, με βάση συνταγές που κληρονόμησε από τον Μπρούνο, προσθέτοντας νέες μυρωδιές και γεύσεις.

Με τα χρόνια, το ξενοδοχείο έχει κερδίσει μια εξαιρετική διεθνή φήμη και η Χρυσούλα έχει συνηθίσει να καλωσορίζει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Η Χρυσούλα είναι η οικοδέσποινα που θα θέλατε να βρείτε σε κάθε ξενοδοχείο. Φροντίζει τους επισκέπτες της με χαμόγελο και ασχολείται η ίδια προσωπικά με την ετοιμασία και το σερβίρισμα του βραβευμένου πρωινού. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου “ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ” είναι ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο στο αρχοντικό Γαλαξείδι του 1890. Υπέροχα δωμάτια με ιδιαίτερο στυλ & διακόσμηση εποχής.

ganimede

Ένα μοναδικό, φιλόξενο αρχοντικό!

Πανέμορφα μπρούτζινα κρεβάτια, αντίκες έπιπλα, συλλεκτικά αντικείμενα, υπέροχα φωτιστικά & πολύτιμα γοητευτικά υφάσματα συνθέτουν την μοναδική αυτή ατμόσφαιρα της καταπληκτικής εκείνης εποχής του παλαιού Γαλαξειδιού με τα επιβλητικά καπετανόσπιτα.

Τα “καπετανόσπιτα” είναι ο τύπος του πλούσιων ναυτικών σπιτιών που συναντούμε σε όλα τα παράλια της Μεσογείου. Στην Ελλάδα τα συναντάς σε όλες ανεξαίρετα τις νησιωτικές και παραθαλάσσιες πόλεις. Το ξενοδοχείο Γανυμήδης ανήκει σε αυτή την κατηγορία και είναι ένα τυπικό δείγμα της. Χτίστηκε το 1890 από οικογένεια καπεταναίων. Η χρονολογία κατασκευής του συμπίπτει με την εποχή της μεγάλης εμπορικής ακμής του Γαλαξειδίου. Τα υλικά κατασκευής του είναι η πέτρα και η θηραϊκή γή (μίξη ηφαιστεικής τέφρας με ασβέστη).

Οι Γαλαξιδιώτες ναυτικοί έβαφαν τα πατώματά τους πάντα με χρώμα πλαστικό, αυτό που είχε περισσέψει από τα καράβια, ενώ το «αβέρτο», ο επάνω όροφος στα σπίτια, ήταν ενιαίος, χωρίς τοίχους, για να απλώνουν και να ράβουν τα πανιά των ιστιοφόρων.

O κήπος μας

Το Ξενοδοχείο Γανυμήδης σήμερα!

Μετά τη πρόσφατη ανακαίνιση η ειδυλλιακή & διάσημη αυλή μας είναι ο παραμυθένιος τόπος για να απολαύσετε το βραβευμένο μας πρωινό ή τα πολύ αγαπημένα σας ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΙΚΕΡ. Ο ηλιόλουστος & γοητευτικός αυτός χώρος είναι η ζεστή αγκαλιά του ξενοδοχείου μας. Μπορείτε να χαλαρώσετε ή να καταστρώσετε τις ταξιδιωτικές σας εξορμήσεις.

Συνεννοηθείτε με τη Χρυσούλα από νωρίς για τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ  πιάτο που θα μαγειρέψει για εσάς. Ισχύει για group 8 ή περισσοτέρων ατόμων.

Οι μυρωδιές και οι γεύσεις θα είναι μοναδικές !

Το Ελληνικό πρωινό του Γανυμήδη

Διαμονή και Γεύσεις που μένουν αξέχαστα!

Το διάσημο πρωινό του Γανυμήδη έχει ταυτιστεί από το 1966 με το Γαλαξείδι, τη σπιτική γεύση και τη μοναδική αυθεντική Ελληνική φιλοξενία. Αγαπημένοι φίλοι, παλιοί και νέοι, μας χάρισαν απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια την προτίμησή τους για το μοναδικό πρωινό μας, ερχόμενοι ξανά και ξανά, γράφοντας όμορφα σχόλια και συστήνοντας το ξενοδοχείο μας σε γνωστούς και φίλους.

Τον Απρίλιο του 2014, επίσημα πλέον, ο Γανυμήδης και το πρωινό του διακρίθηκαν με τον τίτλο “Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό Φωκίδας” (Leader) από τον αρμόδιο φορέα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδoς.

Τα υπέροχα πρωινά του Γανυμήδη έγιναν γρήγορα γνωστά σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναδεικνύοντας έτσι όχι μόνο το ξενοδοχείο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας. Με τη πλούσια «κληρονομιά» από τις συνταγές και τα μικρά μυστικά του Brunο συνεχίζουμε το δύσκολο έργο με πολύ αγάπη και ζήλο για δημιουργικές γεύσεις.

Είναι μαγικό να ονειρεύεσαι το πρωινό μας !